Café Casablanca

Rosensgade 12, 8000 Aarhus C 86 13 82 22

Den legendariske café var den første af sin slags i Aarhus. Café Casablanca ligger i Rosensgade og åbnede i 1981. Den er stærkt inspireret af den klassisk parisiske brasserie-stil. Casablanca har undergået flere ejerskifter og mindre ombygninger i løbet af årene, men bevaret sin sjæl og status som et af byens absolut in-steder med plads til alle. 

 

Maden

Her er et klassisk fransk køkken af høj klasse. Råvarerne er nogle de bedste, som kan opdrives. Brunchen her kaldes Crunch. Et stort udvalg på buffeten af hjemmelavede og smagfulde specialiteter inkl. drikkevarer ad libitum og friskbagt brød fra eget bageri. Skal en særlig begivenhed fejres, er det muligt i eget lokale.

 

Frokost og aften er der a la carte, som omfatter klassikere som peberbøf flambé, oksetatar, Caesar Salad, Casablanca Burger og aftenens tavlemenu med råvarer i sæson. 

 

Prisniveau

Crunch inklusiv drikkevarer ad libitum koster 225 kr. i hverdagene. Børn under 2 år spiser gratis; børn under 6 år får en Crunch til 125 kr.. Til frokost går priserne fra 115 kr. til 225 kr.. Om aftenen ligger en forret fra 90 kr. og en hovedret i niveauet 175 kr. og opefter.

 

Stemningen

Café Casablanca er indbegrebet af Aarhus, og her står tiden stille. En historisk oase, som er stilren. Det fagligt dygtige personale er stramt påklædt, og alligevel er stemningen afslappet. Du kan sidde i båse eller ved klassiske caféborde. Det er hyggeligt og tilbagelænet.

 

Ud på aftenen skruer man op for musikken, imens der serveres klassiske drinks i den elegante bar. Når solen skinner, er der rift om siddepladserne på det brostensbelagte fortov bag Aarhus Domkirke. Café Casablanca er en helt unik oase, som er indbegrebet af Aarhus. 

 

Vin/drikke

Til crunchen er der drikkevarer ad libitum som hjemmepresset appelsinsaft, koldpresset æblemost, økologiske ingefærshots og kaffe. Ellers har Café Casablanca et stort udvalg af vine og øl samt klassiske drinks.

 

Senest opdateret: 29/05/2022 01:05