Restaurant Havnær

Dagmar Petersens Gade 119, 8000 Aarhus +45 60 18 41 26

I bygningen SHIP på Aarhus Ø, kun få skridt fra Aarhusbugten, ligger Restaurant Havnær. Her er nærvær og nærhed. Det er Daniel Justesen og Anne Bach Mortensen, der står bag, og visionen er at skabe autentiske oplevelser med gastronomi og personlighed. På kort tid har Havnær fået et hav af stamkunder.

 

Maden

Den kan ikke sættes i en bestemt kasse, men de læner sig mest op af det nordiske og franske køkken. Havnær lader sig inspirere af det, de oplever, ser og føler og anvender de små, unikke lokale leverandører. Smagen er i fokus, og det er smukke kreationer og veltilberedt mad. Med beliggenheden ved vandet er råvarerne gerne fra havet, men også fra landet, hvor folkene bag restauranten selv er opvokset.

 

Frokost

Frokostkortet tirsdag til lørdag rummer bare syv retter. Her er lidt af hvert med østers, stjerneskud, dampede Limfjordsblåmuslinger, to stykker smørrebrød med sæsonens pålæg. Der er også salat og gourmet fiskedeller. Du kan også vælge en Frokost “Tasting menu, hvor køkkenet sammensætter dagens 3, 4 eller 5 fisk/skaldyr serveringer. 

 

Søndagsfrokost

Om søndagen ændres menukortet til frokost i vandkanten. Frokost-tasting med alt det, de finder allermest spændende lige nu. Ti små kolde, lune og varme serveringer, der serveres i afslappende tempo ved bordet. Nogle er portionsretter og andre deleretter.

 

Aftenkortet

Om aftenen er der a la carte. Her kan du fx vælge mellem Havskøn frikassé med ​​stegt fisk fra fiskemandens net, frikassé med blåmuslinger og nyhøstet grønt fra landet. Der er også grillet dansk oksefilet med marineret grønt, glace og nye kartofler.  3, 5 eller 7-retters menuer, som de kalder for Nær Oplevelse, er også en mulighed. Til alle menuerne startes med fem snacks. Retterne varierer afhængigt af sæsonen. 

 

Vin/drikke

Hos Havnær serveres der kolde fadøl, cocktails og vin. Vinkortet er tilpas stort, men en bredt udvalg. Til menuerne har Havnær sammensat vinmenuer, som ofte er god value for money. 

 

Stemningen hos Restaurant Havnær

Restauranten er placeret helt ude på molen. Stilen er nordisk og rustik med borde lavet af overskydende materiale fra facaden på SHIP-bygningen. Den syv meter lange bar er et samlingspunkt på Havnær. Her kan du sætte dig med lidt snacks, eller nyde en fadøl eller en cocktail. Gennem de store vinduer er der frit udsyn ud over Aarhusbugten. Du kan også tage plads udenfor og komme endnu tættere på vandet. Der er personligt værtskab og en uformel tilgang til tingene. 

 

Prisniveau

Der er kræset om råvarer og serveringerne på Havnær. Priserne er moderate. Om aftenen koster en forret fra 90 kr. for 2 x grønne og hvide asparges, mens den dyreste ret Baerri Caviar Rossini 30 g. koster 400 kr.. En hovedret koster mellem 250 kr. og 300 kr., mens du til frokost kan få en servering til mellem 110 og 400 kr.. Mest value for money får du ved aftenmenuen med fem snacks og fem retter, der koster 450 kr., hvilket er en rigtig god pris. 

 

Tjek vores guide til morgenmad i Aarhus her:

Senest opdateret: 08/06/2022 05:06